Heips!

Tulipa tässä kotosalla pyöriessäni, että useampi projekti on tainnut jäädä hieman keskeneräiseksi ja uusia ideoita tupsahtelee aina välillä pääkoppaan. Syysvaelluksen tiimoilta capote on edelleen vaiheessa, siis huppu ja taskut loistavat poissaolollaan, ei olisi edes iso juttu ommella takkia valmiiksi. Vaan liekö sitä on ompeluseurankipeä, kun ei innosta oikein tarttua ompeluksiin...??? Tosin, nyt ei ole lähitulevaisuudessa tietoa sellaisesta tapahtumasta missä capotea tarvitsisi. Tosin itse kyllä kuljetan töissä mukanani lähes aina jotain keskeneräistä ompelusta, jos vaikka on parikin minuuttia luppoaikaa, niin kiskaisen ompeluksen välittömästi käsiini ja teen ne parit pistot mitä kerkeän. Eli lähinnä olen pitänyt nyt mukana kesällä keskeneräiseksi jääneitä calicomekkoja, jotka kaipaavat huolitteluja. Ei sen kummoisempaa.

Pitäisi varmaan kaivella kaappeja ja ihmetellä mitä kaikkea keskeneräistä sieltä löytyykään. Sitä saattaisi jota ihan yllättyä itsekin. On meinaan tullut aina aloiteltua kaikenlaisia projekteja joita ei ole tullut saatettua loppuun asti... Mutta toisaalta ei ole ollut sellaisia häppeninkejäkään joihin olisi välttämättömästi tarvinnut kesken jääneen vaatteen. Ja niihin harvoihin tapahtumiin joita on ollut, niin vaatteet on kutakuinkin saanut kuitenkin valmiiksi, tavalla tai toisella.

Nyt tulee ainakin jokunen projekti, joka on edelleen vaiheessa:

   1700-lukua
- naisten pellavapaita (käsin ommeltava, jäänyt kesken)
-lapsen paita (sama juttu)
- vanutikattu silkkinuttu ("melkein valmis")
-valmis korsetti ratkesi, siispä pitäisi joko korjata tahi tehdä uusi
-vaalea pellavahame

ALLOITTAMATTA:
-ratsastustakki
-poloneesi
-myssy


    1800-lukua
-poloneesi (jäi kesken kun into loppui)
-hattu
-combination, eli alushaalari (jäänyt kesken ajan puutteen vuoksi ennen gaalaa)
-uusimman korsetin etummaiset palat pitäisi vaihtaa, eli kuppikokoa suurentaa

ALOITTAMATTA:

-housut (naisten)
-paita
-Vest basque 1872 (Truly victorianin)


Tänä vuonna tehtyä:

-Poloneesi hameineen eli kaksi asukokonaisuutta
-Turnyyri vanteineen
-Combination alusasu
-1700- ja 1800-l. korsetti
-parit calicomekot
-1700-l. "kynsikkäät/ käsineet
-pellava korseletti

Ei nyt kovin kummoinen lista kun vertaa siihen mitä on työn alla ja mitä olisi suunnitteilla, käääks! Tosin, ideanahan onkin puuhastella omaan tahtiin ja työtähän tämä ei saa olla. Mutta kun ajattelee sitä kuinka vapaa-aikaa tulee käytettyä, niin voisin kyllä panostaa enemmän ompeluun.... ehkä...

Voi olla, että kaappien kätköistä putkahtelee vielä lisää keskeneräisiä töitä, mutta ainahan yllä olevaa listaa voi päivittää.

Mahtaisikohan löytyä ompeluseurailijoille taasen joku "yhteinen" rojekti jonka ääressä voitaisiin taasen askarrella? Käsin ompelu olisi kyllä todella mainio tapa seurustella, koska singerien melskeessä ei juuri turisemaan kerkeä. Tahi sitten kaavojen yms. tutkailun parissa voisi myöskin olla mukava ta-vat-ta. Jos intoa 1600-1700-luvun pukineisiin löytyy, niin voisimme kikkailla itsellemme vaikka jotkut arkisemmat asut, joita voisi käyttää leirissä kuin leirissä. Tahi sitten voisimme suunnitella pikkuväelle uusia vaatteita.

Terveisin,
              Lada