Heipparallaa!

Eilen pidimme Mersun kanssa ompelusueroja tykönäni, jotka olin onnistunut tyystin unohtamaan, kunnes töissä koin valaistuksen, että hetkinen, tänään piti tapahtua jotakin. Niinpä laittelin Mersulle viestiä, että juu, pommin jäljiltä on kämppä, mutta tulla saa jos kehtaa... Niinpä seurustelimme ompelusten kera hieman vähemmän esteettisissä olosuhteissa kuin normaalisti.

Itselläni edelleen tämä vasemman puoleinen korsetti kesken...
rch711.gif

Jostain syystä molemmilla meillä on 1700-luvun vaatteet työn alla, kun 4.6.08 alkaa rende Ruotsinpyhtäällä ja siellä soisi olevan uusia vaatteita, ja 13.6.08 taasen itse siirryn sotilasleiriin Sveaborgiin. Eli totaalisesti 1700-luvulle viimeistään silloin.

Tässä viime metreillä huomaa, kuinpa paljon asioita voisi tehdä joko alusta, tahi sitten tuunata vanhoja asua hieman muodikkaammiksi... ja aikaa ei tahdo enää oikein olla. Itselläni on täysluutettu korsetti kesken johon tulee 48mm leveät "luut" ja niitä tulee reilusti toista sataa. No, luut on lähes kaikki laitettu ja pätkitty jo, ja nyörien reiät (64 kipaletta olen ns. ommellut/huolitellut/reunustanut) tehnyt joihin itsessään meni aikaa lähemmäs 4 tuntia. Sitten olen aloittanut vinonauhan tikkaamisen korsetin helmaan, joka näyttää olevan myös varsin aikaavievää... joten ei taida olla valmis ihan heti.

1870s hame mulla on valmis rendeen, muuta ei puutu kun hakanen tahi nappi vyötärökaitaleesta, että lasken sen valmiisiin vaatekappaleisiin. Se on kuitenkin muutamassa minuutissa valmis.

Ensi viikolla taasen pääsee ihmettelemään, että miten saa pakattua turnyyrit, hameet sun muut vaatekappaleet ns. pieneen tilaan.... tai siis mahdollisimman pieneen tilaan. 1700-luvun vaatteet ovat siinä mielessä hyviä, että niissä ei olla menty mahdottomuuksiin kankaan kulutuksen kanssa, vaan toista on viktoriaanisena aikana kun teollistuminen alkaa näkyä vaatteissa jo ihan siinä, että vaatekappaleisiin kuluu hurjan paljon enemmän kangasta kuin muutamaa vuosikymmenaiemmin. Vaikka en ole viktoriaanisen ajan fani, ainakaan vielä, niin sieltä löytyy paljon viehättäviä vaatteita ja kaavoitus on siroa ja hyvin tyköistuvaksi kaavoitettua. 1700-luvun vaatteet ovat paljon yksinkertaisempia, kangasta säästäviä jne. Mutta silti tavattoman viehättäviä.

Mutta kommentoikaa ja tuumailkaa omia ajatuksianne tänne armaat käsityö-kanssasisareni, ja muut myös!!!

Au revoir!