Moiks!

Visiteerasin Mersulla toissa päivänä ja korsettiprojekti sai valoa tunnelin päähän. Mersulla tuntuu kaavoitus olevan paljon paremmin lapasessa kuin mulla, vaan on sitä itsekin muutaman vaatekappaleen onnistunut tekemään omiin mittoihin, vaikka "kaava" olisi ollu kahden tuuman korkuinen ja ties missä mittakaavassa... No, istuvia vaatteita on itsekin tullut tehtyä omin avuin liimaa-leikkaa-kokeile metodilla, tai sitten yritys ja erehdys.... Tosin helpompaa olisi tietenkin ollut kun olisi opiskellut oikeasti kaavoitusta jne. Mutta lähes ilman taitojakin vaatteita pystyy tekemään, vaikka kaava olisikin kämmenen kokoinen. Täytyy vaan keksiä keinot suurentaa kaavat ja sitten muokata kaava omiin mittoihin.

Noh, nyt huristelen koneella luukujia lakanakangas koeversioon, hohhoijaa. Kerrassaan puuduttavaa ommella suoria kujia toisensa jälkeen. Mutta toinen puolikas on kohta ns. valmis. Puolessa välissä sivukappaleen luukujien ompelun, totesin, etten aio sittenkään ommella sovitusversioon kaikkia luukujia, vaan ehkä vain kolmanneksen jos se riittäisi. Iski hetkellinen laiskuus, innottomuus, tai joku, mutta luukujien ompelu on tylsää, siitä ei pääse mihinkään. Muutenkin puuvillaversio ei näytä niin hyvältä kuin jos se olisi tehty pellavasta, tylsää. Mutta kunhan saan lakanaversion valmiiksi, voin mahdollisesti aloittaa sen pellavaisen version. Mikäli pellavia kaapista löytyy, muuten täytyy käyttää sisävuori pellavaa (todella tymäkkää pellavaa ja periksiantamatonta)  ja sitten täytyy keksiä jostain päälikangas, tosin joku silkkipala varastoista kyllä löytyisi. Tosin silkkilankaa ei ole... vaikka kyllä ihan puuvillalankakin käy. Polyesterilankaa ei voi käyttää silkin kanssa, koska se kuulemma syö silkin... no, ei ole henkilökohtaisia kokemuksia asiasta.

Täytyy sanoa, että tuo  "Recontruction historyn "  kaavat ovat aika mielenkiintoisia.  Korsetin ohjeistus oli mielestäni tosi kurja, eikä siitä tahtonut saada selvää.  Korsettien kootkin olivat omituisia jne. Joten en suosittele kaavoja sellaiselle, jolla ei ole käsitystä miten  hyvin suuntaa-antavasta kaavasta saa itselleen sopivan korsetin.  Toiseksi  jos aikoo tehdä itselleen "sopivan" korsetin siihen käyttötarkoitukseen johon korsettia/kureliiviä on ennen käytetty, niin  saa tehdä huomattavasti pienemmän koon mukaan mitä ohjeessa neuvotaan, sillä muuten saa itselleen  aikaiseksi luilla tuetun teltan tms. jolla ei ole mitään tekemistä kehon "kuromisen" kanssa.

No mutta nyt voikin palata takaisin ompelusten pariin.

T: Lada.