Hipheijaa, olen vihdoin ja viimein pitkällisen pakerruksen päätteeksi saanut jotain aikaiseksi. Nimittäin Past patterin krinoliinin melkein valmiiksi. Tuntuu, kuin olisin tehnyt sitä ikuisuuden, ja vaikka se ei olekaan viimeistelty, niin lykkään siitä kuitenkin kuvan tänne, jotta saisin lisä potkua muiden vaatteiten väkertämiseen ja päkertämiseen.

Kuvassa krinoliinista puuttuu alimman vanteen säätö kokonaan ja muutenkin nuken päällä se ei vaan istu. Mutta muutenhan tuo alkaa olla mallissaan. Lisä helmaan en ole vielä tehnyt napinläpiä, joka napitettaisiin itse krinoliiniin kiinni, mutta näyttää siltä, etten tule sitä tarvitsemaan lähiaikoina, niin se jääköön sitten tehtäväksi kun sitä oikeasti tarvitsen.

1243115839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta olen kuitenkin tyytyväinen, että alushame on nyt tuossa mallissa, josko huomenna pääsisi hamekankaita sovittelemaan tuon päälle. Vasta vanteet saatuani krinoliinin sisään, sain selville sen todellisen muodon, eli se on ellipsin muotoinen jota ei kyllä pystynyt havaitsemaan pastpatternin kaavakataloogista., Mutta tykkään tuosta kyllä sen mallisena kuin se on, en olisikaan halunnut täysin pyöreää vannehametta, nyt suurin osa hameesta jää taakse ja on mahdollista nähdä jalkoihinsakin Hymy .

Vanteet tosiaan saapuivat vasta eilen, kolme viikkoa odotettuani niitä viikon sijasta... Onneksi sain Mersulta lainaksi pihdit joilla sain katkottua vanteet palasiksi, sivuleikkureilla tuskin olisi onnistunut, tai ainakaan niillä, jotka mulla ois ollut muuten käytössä.

En olisi uskonut kuinka suuritöinen tuo krinoliini oli, tosin työläintä oli yrittää tajuta englannin kieliset ohjeet... Niiden kanssa oli kiemurtelemista, vaikka käsityöteollisuuden sanankirja multa löytyykin, vaan luetun ymmärtämistä on tullut harjoiteltua väkisinkin ( ei ole tosiaan ollut minun lajini koskaan, heh, liian hätäinen luonne siis) . No, seuraavaksi täytyy alkaa lukemaan takin ohjeita.... Ja viikko aikaa saada tamineet kasaan.... Voi olla, että tiukille vetää taasen aikataulut... Mutta eiköhän tää taas tästä, kun saa ensimmäisen takin tehtyä, niin toinen onkin jo helppo tehdä jne jne.

Väsynein terveisin, Lada.