Heips!

Nyt ei ole pitkään aikaa ole tullut kirjoitettua tänne mitään, mikä myöskin tarkoittaa sitä, ettei ole saatu tehtyä ompelusten saralla oikein mitään. Marraskuussa aloittamani kureliivi on edelleen kahtena palana ties missä, johon aloin tikkaamaan luukujia käsin (varsin näppärä käsityö jota kuljettaa mukana vaikkapa luennolla). Mutta jätin kureliivin sikseen ja intouduin aloittamaan joululomalla löytämäni tikatun kankaan, johon tikkaan käsin omat kuviot. Eli siitä tulee 1700-luvun tikattu hame, joskus.

Vuoden alusta olen yrittänyt bongata sopivaa käsin veivattavaa ompelukonetta itselleni, jota voisi kuljettaa mukana 1800-luvun elävöittämis hässäköissä mukana. Vaikken vanhoista ompelukoneista juuri tiedä, niin selvinnyt on, että vanhasta poljettavasta ompelukoneesta voi muokata käsin veivattavan ns. kannettavan koneen. Veivejä jopa saa tilattua jostakin... mahtavaa!!! Tosin poljettava kone tarvitsee alleen matalan puulaatikon, että sen mekanismit mahtuvat liikkumaan koneen alaosassa.

Luulenpa, että olen niin laiska, että haluan suht modernin veivattavan pöytäkoneen, jossa alalanka ei pyöri sukkulassa vaan puolassa. Olen päässyt kokeilemaan konetta jossa lanka laitetaan sukkulaan ja se on hankala.... ja kun  pöytäkoneita joissa on puola, on olemassa, niin luulenpa, että haluan sellaisen. Extreme voidaan jättää tulevaisuuteen tai menneisyyteen... saa nähdä.

Kunhan saan tikattua hameta hieman pidemmälle, voisin yrittää ottaa siitä jonkun järkevän näköisen kuvan ja laittaa tänne.

 

T. Lada.