Jep, jätin Sebillen korsetin kesken. Kolmas koeversio korsetista ei toiminut alkuunkaan, että josko sitten joskus toiste, kun kärsivällisyyttä on enemmän. Niinpä päädyin siihen ajatukseen, että voisin muokata Butterickin korsetin kaavoista sen tyyppinen korsetti joka löytyy Corsets & crinolines kirjasta. Tai sitten teen vaan suoraan Butterickin korsetin kaavan sellaisena kuin se on, jahka vaan löydän sen.

Mutta nyt pitäisikin aloittaa aarteen metsästys, eli kaavojen.... Vaikka nykyään koetankin laittaa kaavat tiettyihin paikkoihin, niin jostain syystä osa kaavoista leviää ympäriinsä.... Otsan rypistys . Ja sitten siivoillessa löytyy yksi pala sieltä toinen täältä ja luonnollisestikin eri vaatteiden kaavoista. Butterickin kaava pitäisi löytyä ihan omasta pakkauksestaan, vaan missä se kaavapaketti on, ei ole tällä hetkellä havaintoakaan.... Tosin olen kyllä pyöritellyt kaavoja about puoli vuotta sitten käsissäni, joten kovin kaukana kaavat eivät voi olla. Eli ei muuta kuin etsimään.

Vähän on kyllä inspiraatiot ompelemiseen nollissa, tai että ylipäänsä alkaisi tehdä jotakin. Eli alkaa etsimään niitä kaavoja... Ja taas pitää aloittaa alusta. Syksyllä tein kyseisillä kaavoilla korsetin, mutta missä lie ovat ne kaavat, täytyy ottaa mitat uudestaan ja aloittaa kaavojen jäljentäminen. Kunpa vaan muistaisi, että mitä muutoksia tuli syksyn korsettiin tehtyä...

Viime syksynä tein korsetin joka on oikeasssa yläkulmassa:

 

Ja nyt olisi tarkoitus tehdä tuo vasemmassa alakulmassa oleva korsetti. Tosin sitä voisi muokata hieman enemmän tiimalasi muotoon.

Tässä tuntemattomalla matamilla kyseinen korsetti....

 

Tädilla on vaan  mennyt pukeutumisjärjestys vähän sekaisin Silmänisku .

 

Hieps!

 

T. Lada.