Moi!

Sain päähäni tässä kierrellessäni kaupungilla eräänä päivänä, että olisi kiintoisaa askarrella jonkinlainen naamio. Kiertelin nimittäin erinnäisiä kangas ja askarteluliikkeitä mm. ja tuli tehtyä kaikenlaisia löytöjä. Ripeästi laskettuani todella raa'an arvion, niin jos pitäisin "omaa kivaa" naamiokurssin, johon osallistuisi 4-5 henkeä, niin suhteellisen edullisesti saisi kasaan materiaalit, maalit sun muut tarvikkeet, että mun omia tarvikkeita voisi käyttää höysteenä tarvittaessa. Naamio aihion voi saada valmiina, joten uskoisin, että päivässä tahiparissa naamion saisi valmiiksi. Mikäli aatellaan, että valmis naamiopohja mm. maalataan (onkohan pohjustaminen välttämätöntä?) ja siihen sitten voi lisäillä mitä haluaa, muokata naamiota sen malliseksi kuin itse haluaa.

Tuota, piti kilauttaa kaverille ja tarkistaa pohjustus homma, eli kyllä, naamio aihio pitää pohjustaa gessolla (valkoista "maalia"? ) kuivaminen kestää pari tuntia, sen jälkeen pinta hiotaan hienolla hiekkapaperilla ja uudestaan laitetaan gessoa ja hiotaan... Ja tätä tehdään kunnes on tarpeeksi sileä pinta, kuka millaisestakin pinnasta tykkää.

Liekö naamiaisia luvassa tänä vuonna, mutta sekin voidaan järjestää. Mutta mua ainakin kiinnostaisi tehdä joku askarteluhässäkkä, vaikka mun luona tai sitten täytyy järkätä joku muu paikka missä voi vapaasti sotkea, mutta yksi sellainenkin paikka olisi tiedossa.

Mutta josko kiinnostusta löytyy niin askarrellaan yhdessä. Jos aattelee yksinkertaisinta "period" naamiaisasua, niin naamio ja viitta toimii oikein hyvin. Inspiraation lähteinä voi käyttää mm. elokuvia Amadeus, Kubrikin viimeinen leffa... mikä sen nimi nyt olikaan missä oli Nicole Kidman ja Tom Cruise... ei muista nyt, mutta upeita naamioita. 

Ja jos Pörriä homma kiinnostaa, niin mä voisin sitten tulla askarteluvehkeiden kanssa teille ja Minttukin voitas ottaa mukaan ja pitää omat askartelusessiot teillä päin?

Terveisin Lada.