Jipiiaiee, vuosi vaihtui rauhallisesti, mutta sen jälkeen on ollutkin varsin tuottoisa alku ompeluksien suhteen. Tämä lienee johtuu siitä, että olin viettämässä joululomaani Pösöllä muutaman päivän. Ensi alkuun näytti siltä, että kaavat ja kankaat oli tulleet turhaan mukaan, mutta kun käväisimme kangaskaupassa Pösön kanssa, niin sieltä tarttui mukaan ratsastushameeseen musta gabardiinikangas, sekä sievä puuvillaprinttikangas paitaan.

Muutaman päivän visiitin saldoksi tuli, yksi calicokankaasta truly victorianin kaavoilla tehty paita, jota hieman muokkasin omiin tarkoituksiini sopivaksi. Kangasta oli sen verta vähän, että jouduin tekemään lyhythihaisen paidan, vaan kesäpaidaksi se onkin tarkoitettu, mutta olisin halunnut 3/4 hihat. Laitan kuvan kunhan saan paitaan hankituksi napit, ja tehtyä siistit napinlävet.... ( viimeistely ei ole koskaan ollut vahvin puoleni, eli voi mennä, että vasta kun tarvitsen paitaa todella, teen sen loppuun, eh )

Koska tulin hankkineeksi ratsastushameeseen kankaan, niin ryhdyin tekemään sitä, yllätyin, kuinka helppo se oli oikeastaan tehdä. Ainoa asia mikä oikeastaan otti päähän, oli kaavojen kanssa lattialla konttaaminen, sillä palat olivat ISOJA, ensin piti piirtää kaavat ja sitten levittää nelimetrinen kangas lattialle ja alkaa leikkelemään. Loppu onkin ollut lasten leikkiä. Tosin, ööö napit ja napinlävet puuttuu tästäkin vielä. Napit ajattelin hommata siten, että käyn teetättämässä hamekankaasta napit, niin eivät sitten erotu liikaa. Sillä nyt ei huvita alkaa näpräämään itse niitä nappeja.

Olennaisin homma mitä mun olisi pitänyt tehdä, oli miesten California pantsit, mutta kuinka ollakaan, omien juttujen ompelu on paljon kivempaa.... Mutta sain nuokin pöksyt melkein valmiiksi. Mutta ohjeistus oli kyllä aivan kamalaa, kuvista ja ohjeista ei oikein osannut päätellä, että kuinka mikäkin oisio pitäisi tehdä ja toiseksi, en ymmärrä miksi housuihin pitää tunkea about 40 samanlaista ja eriliasta palaa.... kyllä vähemmälläkin palamäärällä housut saa kasaan... Ohhoijaa, kyllä miesten vaatteet ovatkin sitten hankalia. Kamalaa piipertämistä mitä omituisimpien palojen kanssa, toisin kuin naisten vaatteiden kaavat ovat huomattavasti selkeämpiä ja yksinkertaisempia.

Olisin linkittänyt tähän kuvia noista truly viktorianin kaavoista, vaan eipä tähän nyt saanutkaan linkitettyä mitään... ? Mutta ratsastushame on TV:n 299 kaava ja paita 460, löytyvät Truly Victorianin sivuilta kataloogista.

Hyvää Uutta Vuotta 2009!

T. Lada

Tässä kuva kahdesta uudesta paitakankaasta, tumma on eurokankaasta palalaarista, ja sen kuosi on 1840-60, lukee kankaan reunassa siis. Valkoisen kankaan tulen värjäämään kunhan joudan.