Moi!

Aloittelin tuossa viikonloppuna tonttupipon, ei kun voyagers hatin neulomista. Tosin en nyt ole varma onko tuo oikea nimi pipolle, koska olen mielestäni kuullut porukan puhuvan liberty capista... Ehkä joku osaa neuvoa. Ainakin voyagers hatin nimellä kuvahaussa löytyi kyseisiä pipoja.

Kokeilin ensin pyöröpuikoilla, joilla en ole aiemmin neulonut, ja se tuntui kovin hankalalta.... Niinpä kaivoin jostain tavalliset "sukka"?puikot (3) ja loin 104 silmukkaa, 26 per puikko. Neuloin resoria 6-7cm ja sitten aloin tehdä sileää neuletta. Tuossa vaiheessa mulla ei ollut haisuakaan siitä minkä kokoinen piposta tulee, arvioin sen varmaankin liian pieneksi, sillä olisin ehkä sittenkin tehnyt pidemmän resorin.... ehkä, en tiedä.

Nyt myssyä on neulottu reilut 10cm ja ilmeisesti 20cm kohdalla aloitan kavennuksen kierros kierrokselta kahdelta sivulta. Saa nähdä millainen lopputuloksesta tulee...  Tällä hetkellä pipo näyttää tältä :


1056253.jpg

Nyt ei tarvitse miettiä mitä mahdollisiin pikkujouluihin laittaa päällensä (kirjaimellisesti, siis päähän, heh). No joo, huono vitsi.

T: Lada