Moi!

Tässä vihdoin kuva lakkiaispuvustani, jolla kekkaloin taannoin kotelomekkojen ja jakkupukujen joukossa...

1469477.jpg

Mersun kanssa pidimme miniompeluseuroja tänään ja pääsin esittelemään pukuani hänelle, kun puku muuton yhteydessä pulpahti esille. Mersu oli samaa mieltä, että puku on ihan vuosisadan vaihteesta, siis 1800-1900-lukujen. Silkki on valitettavasti paikoin hapristunut puhki ja vuoriosa on osittain todella kärsinyt, ellei todella kadonnut jäljettömiin, mutta osa vuorista taasen on hyvässä kunnossa. Ehkäpä joskus otan kuvia puvun yksityiskohdista ja laitan niitä vaikka tänne.

Puku sattui käsiini 90-luvun lopussa eräästä pukuvuokraamosta, jossa huomasimme siellä olevan myynnissä kyseisen puvun ja hieman muitakin vaatteita. No, puku lähti mukaan muutaman muun vaatteen kanssa ja tämä kyseinen asu tuli olemaan lakkiaisasuni... Voisi ehkä ajatella, että siitä se sitten lähti... tai vanhojen tansseista, piilevä innostukseni historiallisiin pukuihin.

No, tämän päivän saldo harrasteluiden suhteen on se, että löysin kangaskaupasta puuvillakabardiinia 10€/kilo hinnalla, niin, luonnollisestikin kangasta tuli ostettua noin kolmisen kiloa, eli jotain 6-7 metrin välillä. Kahta melkein mustansinistä kangasta. Toisesta tulee hame ja toisesta takki tulevaan rendeen, mutta kuten ennenkin, kankaat on pestävä ensin. Sen sijaan pääsin suoraan ratkomaan syksyllä tekemääni "sirkus"-korsettia (nimi tulee korsetin puna-valkoraidallisesta värityksestä) jotta saan tehtyä siihen levennyskiilat. Onneksi Mersu oli sovitus apuna, niin sai heti jonkun käsityksen, minkä mallinen ja kokoinen kiilan suunnilleen pitäisi olla.

Takin kaavan voisi vielä tässä iltasella aloitella ja leikellä koversiopalat jostakin, tai ainakin piirtää ne kaavat. Eli seuraavanlaisen takin.
422.jpg

Takin pariksi varmaan teen tämän hameen:

221.jpg
Tummasta puuvillakabardiinista, niin lika ei leirissä näy niin hyvin, jos sattuu olemaan kuraiset kelit.

No, ensi viikolla olisi tarkoituksena kokoontua mun luokse ihan sovittelemaan ja ompelemaan. Maanantai ilta olisi ehdolla... jolloin uusi ompeluseuratulokaskin pääsisi mukaan. Mutta päivää voidaan siirtää,jos tulee jotain esteitä.

Moikka!