Kas päivää!

Päätin tänään lähteä haemaan edullisia valmislakanoita koeversiovaatteisiin, kun niistä saa ihan käyttövaatteita. Kympillä sai kaksi lakanaa, joten otin niitä sitten kuusi, Kolme mustaa, kaksi punaista ja yhden sininen. Mustasta lakanasta pitäisi tulla joku 1800-luvun puolen välin surupuku... tai jotain. Viininpunaisesta ja sinisestä lakanasta vaikka vuorikankaiksi.

No, ei siinä vielä kaikki, menin Eurokankaaseen ja kas, siellä oli kankaita -70% ja äkkäsin sieltä tietysti ensimmäisen ja ainoan silkin joka oli ale-pöydällä. En meinannut millään tajuta että ruudullinen silkkikangas oli 5 euroa metri... alkuperäinen hinta oli 15.90. Ja värikään ei ollut aivan mahdoton. Joten otin sitä viisi metriä, että riittää civil war pukuun. Muutenhan en tykkää ruutukankaista, mutta tein nyt poikkeuksen kun se oli niin halpaa ja sopii aikakauteen. Eli tämän näköistä kangasta nyt sitten olisi:

Vähän huono kuva taaskin, mutta yritin ikkunalaudalla saada luonnon valossa edes jonkinlaisen kuvan jossa väri näyttäisi suurinpiirtein oikealta. Yksi ruutu on noin 5 cm.

Sitten bongasin pöydän jossa oli kankaita 1 ja 2 eurolla metri, niinpä ostin tummaa raitapuuvillaa josko siitä jonun leiripuvun saisi värkättyä.  Se oli 2 euroa metri, joten sitäkin lähti 5 metriä mukaan. Tässä vaiheessa kysyin jo, että voinko jättää ostokseni jonnekin tiskin taakse, sillä kädet alkoivat olla jo aika täynnä...

Tässä siis raidallinen puuvillakangas:

Ja eikä tässäkään vielä kaikki. Kävin penkomassa calicokangaslaarit, mistä ei löytynyt tarpeeksi isoja paloja, että niistä olisi muuta kuin paitaa saanut, joten jätin ne kankaat sikseen. Mutta sitten löysin puuvillapopliini laarista tosi makeeta kangasta ja sitä juuri löytyi kaksi palasta joista saisi kokonaisen puvun, niinpä vielä tämä lähti mukaan

 

Että on tullut taas shoppailtua sen verran, että vähään aikaan ei tarvitsekaan mitään ostella.

T. Lada.