Juu, en alkanutkaan purkamaan ratsastushametta, vaan kun silmiini sattui valkoista puuvillakangasta, niin tuumasin, että aloitanpä siltä istumalta uudet pitkälahkeiset alushousut, eli mamelukit, koska edelliset ovat kirjaimellisesti riekaleina. Niistä on ratkennu niin kangas kuin saumatkin, että joo, ei niitä voi enää pitää. Joten seuraavanlaisista härpättimistä on kyse:
RW500.jpg

Löytyvät Wild west metrcantilelta. Eivät ole ajanmukaiset, mutta toimivat kyllä jos tarvitsee pukeutua kevyesti viktoriaanistyylisiin asuihin kesällä tahi sitten sisätiloissa. Muuten voi tulla lukuisten ajanmukaisten vaatekerrosten alla todella kuuma, jota itse en siedä juuri ollenkaan.

No, pöksyt alkavat olla loppusuoralla yläosa on valmis, enää tarvitsisi alalahkeet kursia kasaan. Näistä pöksyistä todennäköisimmin jätän brodyyrit pois, ellen sitten satu sellaista löytämään jostain todella halvalla... Tosin ilman brodyyriä tahi pitsiä, lahkeet eivät ole niin hyvän näköiset. Voip olla, että jostain laatikonpohjalta löydän jotain ylijäämäpitsiä tms. jonka voin lykätä lahkeensuihin.

Kunpa innostus ompelemiseen nyt alkaisi oikein toden teolla, sillä olen onnistunut haalimaan hyllyt täytyyn kankaita joista tehdä historiallisia vaatteita. Tosin materiaalit sopivat ehkä enimmäkseen 1600-1700-luvuille. Pellavaa on nyt ihan kiitettävästi, kuten puuvillaakin jonkin verran ja hieman villakangasta. Ehkäpä sitä voisi ajatella modifioivansa jonkun historiallisen vaatteen nykypäivään sopivaksi.

T. Lada

Heips!