Hiljalleen, etenee turnyyri täällä päässä. Muutaman kerran on joutunut purkamaan, kun ei ole tullut ajateltua työvaiheita tarpeeksi, ja vaikka olisinkin ne oikein ajatellut, niin tehdessäpä kuitenkin välillä unohtuvat. Hieman matalammalta näyttää turnyyri, mitä olin ajatellut, mutta se on suhteellisen helposti korjattavissa, täytyy kaventaa jalkoja vasten tulevaa takapalaa, niin johan pyrstöä saa lisää. Mielestäni Ikean kangas toimii ihan hyvin, jota tuli ostettua about 10 metriä pääsiäisen alennusmyynnistä, kun kangas maksoi alle euron metri... (muulloin hinta onkin kuusinkertainen).Olisikohan sittenkin pitänyt ostaa tuplamäärä.... hmmm... No, ollutta ja mennyttä. Alushamosia aatellen kankaan ostinkin.

Tässä siis viritelmäni tällä hetkellä, ei ihan valmis, mutta jo sellaisessa vaiheessa, että saapi käsityksen minkä näköinen omasta kyhäelmästäni tulee:
1931647.jpg

Tungin "luukujiin" isoja mustia nippusiteitä (7mm leveitä) kun ei tähän hätään muutakaan ollut, joten näkyvät kuvassa hieman rumasti. Mutta ihan ookoolta hässäkkä näyttää tässä vaiheessa, ja turnyyri jääkin vaiheeseen, kunnes saan oikeat "vanteet" hommattua.

Kävin vintistä hakemassa toissa vuonna tekemäni ruskean, vuorittoman puuvillahameeni, joka on kuvan alushameen kaavalla tehty (muistaakseni) ja jossa  ei ole rypytyksiä helmassa. Ajattelin purkaa hameen ja tehdä siitä uudelle hameelle vuorin. Ja täytyy samalla kopioida hameen kaava, että se varmasti tarvittaessa löytyy.

Hieman mietityttää tuon alushameen pituus, sillä siitä tuli toooodella pitkä, siis takaa, joten päälihameen täytyy olla vielä pidempi... paljonkohan mahtaa kangasta hameeseen lopulta mennä, 5 metriä? No, riippuu tietysti mistä kankaasta hameen tekee, että miten leikkuusuunnitelman saa tehtyä. Ehkäpä tässä vaiheessa olisi syytä tehdä vielä toinen alushame, niin tulevaan päälihameen helmaan saisi paremmin nostetta. Vaikken olen varsinaista pukuakaan suunnitellut.... heh... Mutta niin tässä aina käy, että aloitan yhdestä vaatekappaleesta, ja siitä lähtee puku hiljalleen rakentumaan. Tällä kertaa mallin ajankohdaksi tulee 1870-1880-lukujen vaihde.

Kenties tässä hameessa alkaa olla sitä mallia jollaisen hameen aion tehdä, yläosa on vielä auki.
1931777.jpg

Tällaisen hameen kanssa pitää muistaa kouluttaa kavaljeeria tarpeeksi, mikäli haluaa puvun pysyvän kasassa. Ja silti saa varoa ja suojella pukuaan muilta. Nykyaikana kun e anneta tilaa muille yhtä paljon kuin ennen ja helmoille astujia riittää.... :)

Heips!

T. Lada.