Heips!

Onpas ollut touhukas viikonloppu, ku perjantai-iltana rykäisin itseni Pösölle. Lähtö tuli aika ekstempore ja kiireessä sulloin rinkkaan liikaa kankaita ja kaavoja mukaan, joita ajattelin, että saatan tarvita viikonlopun aikana. Juu, en todellakaan ehtinyt tehdä kaikkea mitä olin muka kuvitellut voivani tehdä.

Jotain järkevää sain viikonloppuna aikaiseksi. Perjantaina ehdin piirtää korsetin kaavat joita en ole vielä käyttänytkään, eli Butterickin viktoriaanista korsetin kaavaa. Eilen lauantaina vetäisi koevedoksen kaavasta, muokkaisin hieman sitä ja nyt se on about ok. Tänään vetäisin varsinaiseen korsettiin sirkat ja pääsin sovittamaan sitä kunnolla, vaikka spiraaliluut puuttuvatkin vielä. Takakappaleisiin mulla olikin varsin tymäkät raudat, jostain "mistälie" korsetista purin pari senttiä paksut tukiraudat ja siirsin ne tähän uuteen versioon.

Eli, tuo oikealla ylhäällä on se jota nyt olen tekemässä.

inline23.jpg

Lantion kohdalla korsetti saisi tulla alemmaksi, mutta toi nyt on tollanen malli. Aloin tekemään kyseistä korsettia, koska piti aloittaa uusi korsetti,  edellinen korsetti tuli tehtyä hieman liian naftiksi ja halusin uuden korsetin, jonka pystyn kiristämään suunnilleen kiinni asti selästä. Ja tästä tulee nyt sellaanen.

Takin kaavan sain tänään vielä piirrettyä ja leikattua jopa koevedoksen palat, mutten jaksanut sitten alkaa enää ompelemaan sitä. Eli tällasta on suunnitteilla:

405.jpg

Vaihtoehtoinen yläosa olisi tällainen lyhythihaisena tai muuten muokattuna:
420.jpg

Tosin tämä ei natsaa ihan hameen kanssa, mutta kyseinen kaava nyt sattuu löytymään kaapista, ja ajattelin, että tuosta periaatteessa voisi muokata jotakin seuraavanlaista:
416.jpg

Täytyy tässä katsella mihin lopputulokseen sitä tulee, mutta tämä viimeinen yläosa olisi sopiva juuri gaalaan. Pitkähihainen takki saattaapi olla vähän kuuma, ainakin sitten jos aikaa laittaa jalalla koreasti....

T. Lada.