Heips!

Pidimme tänään ompeluseurat Datsunin kanssa ja sitä voisi kutsua pikemminkin nimellä pikakurssi 1700-luvun vaatteiden valmistukseen... Eli, aloitimme siitä, että itselläni oli kangaskaava robe ala Anglaisesta, joita olen tehnyt varmaankin kolme. Niinpä, esittelin kaavan, joka oli roben, eli "takin" toinen puolikas (eli käytännössä puvussa on oikea ja vasen puoli jotka ommellaan yhteen selästä, lisätään hiha joka on yhtä palaa ja sitten tulee "stomacher, etukolmio). Näytin miten laskokset taitellaan, naulasin oikean puolen kasaan ja sovitin sovitusnuken päälle, että puvun muoto selvisi ja kuinka "takin" helmaa nostamalla nauhoilla robesta tulee poloneesi.

Sitten sovitimme vanhaa robe Anglaisea Datsunille, ja totesimme, että juu, takkia pitää pidentää. Niinpä piirsin ylävartalon kaavan johon sitten voi lisätä pituutta selkään. Näytin miten taitokset jne. tulee, lykkäsin oman robeni Datsunille ja sitten siirryttiin seuraavaan vaatekappaleeseen, mikä oli luukkupöksyt.

Eli nämä kaavat tehtiin lakanakanaasta, pidennettiin lahkeita ommeltiin läjään, että niitä voi ylipäänsä sovittaa...

HWW_uniformu_tabula_9.jpg

Olen aikoinaan tehnyt kyseiset pöksyt pelkkien kaavojen perusteella ja täytyy sanoa että melkoista hampaiden kiristelyä ja "eiku, eiku, eiku" meininkiä oli, kun ei ollut ketään neuvomassa. Eikä minkäänlaisia ohjeita :) Vaan niinhän tuota on vaan oppinut noitakin pöksyjä tekemään.

No, koska aika alkoi tänään olemaan kortilla, kävimme hätäisesti takin ja liivin kaavat läpi, koska liivi on melkein helpoin tehdä ja molempien kaavat olivat sitä kokoa mitä asun tarvitsija on... Vitsi mikä tuuri. Saas nähdä saako antamillani ohjeilla mitään aikaiseksi, vai oliko pikakurssi sittenkin liian intensiivinen.... Dakota todennäköisesti tulee kärsimään melkoisesta infoähkystä...

Itse olen tänään saanut aikaiseksi vain korsetin etupaneelin, stomacherin, siinä on luukujat, ja luut pitkittäin, mutta poikittaiset luukujat on vielä tekeillä. Että tämmöistä tänään...

T. Lada.