Kuun lopussa on aika siirtyä jälleen ajassa 250 vuotta taaksepäin ja nyt vasta kolahti matka-asu tuolle kyseiselle reissulle. Tällä viikolla olemme saaneet varjoteatteri esityksen kuvituksen alkuun ja siitä tulee varmasti mainio.
2038402.jpg

Mielestäni on suorastaa asiatonta tehdä jotain historiaan liittyvää ilman fiilistelyä (vaikkakin vaatimatonta fiilistelyä) , eli Bellmannin soidessa, kynttilöiden palaessa teimme luonnoksia uuteen varjoteatterinäytelmään.

Tänään vihdoin minullakin sytytti aikamatka asun malli ja aihe. Teen paimenettaren asua mukailevan puvun jota on pidetty naamiaisasuna Suomessa 1760-luvulla, kyseisen asun yläosa on säilynyt ja kuvasta olen ottamassa mallia ja ajattelin tehdä, jos en ihan samanlaista niin samantyylisen. Aikakin tulee jo vastaan, että ihan mahdottomia tässä ei kerkeä tekemään. Mutta nutun kaavaa muokkaamalla lopputuloksen pitäisi olla ihan hauska ja ajanmukainen. Aikomuksena ei ole tehdä varsinaisesti paimenettaren asua, vaan sitä mukaileva asukokonaisuus.

Tässä taasen eräs ikuisuusprojektini, korsetti joka on ollut varmaan työn alla 1,5 vuotta??? Tai ainakin vuoden... Kuvassa ei tietenkään näytä oikein miltään kun ei ole puettuna, mutta en voinut siitä ottaa kuvaa kun "etupaneeli" stomacher puuttuu ja aluspaita on vielä kesken ja korsetin yläreuna on täysin huolittelematta. Mutta näytettäköön nyt kuvat tämän hetkisestä tilanteesta.
2038423.jpg

Ei kovin kummoisen näköinen, mutta halusin tehdä korsetista patinoituneen näköisen, jota ei tarvitse varoa sotkeentumasta ja samalla käytössä selviää onko malli toimiva vaiko ei.

Tämän päälle  pitäisi nyt rakentaa sitten kokonainen puku... hmm, mielenkiintoista. Kaivoin esiin vielä vanhemman ikuisuusprojektini, nimittäin vanutikatun silkkinuttuni, jonka taisin aloittaa kaksi vuotta sitten vai miten se nyt oli. Senkin voisi yrittää saada valmiiksi ennen kuun loppua joulubaaliin... Lisä infoa aiheesta: www.pixelpress.fi/hww/joulubaali-08/ 

T. Lada