Heipä vaan!

Viimeksi aloittamani projekti on edelleen kesken, eli ratsastushame, truly victorianin kaavoilla. Pari viikkoa sitten sunnuntaina jäljensin kiireesti Pösöltä kaavat, ja maanantaina leikkasin lakanakankaasta palat, siksakkasin ne ja laitoin pataan porisemaan, ei kun värjäytymään töiden jälkeen, jahka olin käynyt ostamassa ensin värin kaupasta. Noh, ajatuksenani oli, että olisin ehtinyt yöhön mennessä värjätä hameenpalat, silittää kuivaksi ja ommella kasaan, vaan niinpä siinä kävi, että värjäämisen pääsin aloittamaan seitsämän aikoihin ja yhdentoista aikaan jouduin luovuttamaan, koska seuraavana aamuna oli klo 5 herätys ja lähtö ulkomaille, vaikka olisin halunnut saada ratsastushameen sinne mukaan.

Eli noin kello kahdeksalta, hameen osaset olivat tosi liemessä:
1886559.jpg

Väristä tuli epätasainen, koska jouduin tekemään viittäsataa asiaa samaan aikaan, eli käydä äiteellä syömässä, kun en itse joutanut ruokaa laittamaan, ja pakkasin minkä kerkesin. En ilmeisestikään jaksanut huuhtoa kankaita tarpeeksi hyvin, sillä kun yritin silitysraudalla kuivattaa paloja, niin silitysrautaan jäi väriä, voi hitsin pimpula. No, eniveis, sain siis hyvin nopealla aikataululla hameen melkein loppusuoralle, jolla se edelleenkin on. Koska hame on edelleen kesken, niin olen alkanut harkitsemaan, että josko purkaisin sen, laittaisin siihen vuorin,  koska satuin löytämään harmaata lakanakangasta jostain kätköstä. Ja sitten melkein ratsastushameen voisi vielä värjätä pesukoneessa kertaalleen, niin luulen, että voisin olla lopputulokseen suhteellisen tyytyväinen. Jostain pitäisi kekata napit vielä asuun...

Tällä kaavalla siis hamosta aloin tekemään:
299.jpg

Ja tämän näköinen siitä pitäisi suunnilleen tulla:
299pic.jpg

Pösö oli tehnyt tällaisen hameen ja se oli niin hyvän näköinen käytännölliseksi vaatteeksi tahi hameeksi, että minun on saatava omani myös valmiiksi.

Eli taidankin tästä mennä purkamaan tuota hametta ja leikellä vuorikappaleet siihen, niin saisi hameen käyttöönkin vielö ennen talvea. Nyt onkin ollut pitkä ompelutauko.

T: Lada.