Moi!

Onko kukaan kokeillut polkukoneella ompelua ja millaista on ollut? Oletteko ommelleet jotain vaatteita oikeasti alusta loppuun?

Mä ompelin Cassinon kanssa ekan telttaviritelmämme Annien ladossa poljettavalla nahkakoneella, tosin poljin oli niin raskas, että polkemisesta ei tullut mitään, joten Cassino veivasi käsin sivusta konetta ja minä sitten ompelin. Kahdessa päivässä saimme teltan pääosin kasaan.

Tavallista poljettavaa konetta olen kokeillut sen verran, että kokeilin toimiiko aparaatti ollenkaan, kun Cassino aikoinaan hommasi poljettavan koneen (merkkiä en nyt muista) ja kokeilin tekeekö kone tikkiä laisinkaan ja puuttuuko koneesta jokin osa. Koneen pöytä osa on kunnostettu, mutta koneen sisäosat ovat jonkun verran ruosteessa. Mutta ei niin paljon etteikö kone olisi toiminut. Mietinkin, että tarvitseeko ruosteita alkaa putsaamaan ja miten ne putsataan? Koneessa on pieniä osia, joten miten niihin pääsee käsiksi siten, että pahimmat ruosteet saisi pois? Saako ruosteen hiomalla pois ja millä pitää hioa? Entä jos ruosteeseen ei pääse käsiksi millään, niin onko olemassa jotain ainetta joka "liuottaa" ruosteen pois?

Keiltä kaikilta poljettava kone löytyy?

T: Lada

Nyt jälkikäteen lisäys kannettavasta ja hyvin pelittävästä singeristä, jota pääsin viikonloppuna kokeilemaan ja kyseisen koneen saamme varmaan kesällä leirille lainaan:

1274929.jpg